Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova Frame i Put svjetla

Ogulin (IKA)

Oko stotinu članova Frame koji sudjeluju na nacionalnoj duhovnoj obnovi u Ogulinu pod vodstvom fra Marka Neretljaka, imali su u petak 17 svibnja navečer jedan od glavnih dijelova svog susreta - održali su središtem grada pobožnost Puta svjetla.

Pobožnosti Puta svjetla prethodila je misa koju je u župnoj crkvi sv. Križa predslavio fra Filip Đurđević u koncelebraciji s domaćim župnikom Josipom Štefančićem, župnikom župe bl. A. Stepinca fra Petrom Grubišićem i bogoslovima fra Mirkom Miškovićem, fra Markom Čosićem i fra Vinkom Brkovićem.

Fra Filip Đurđević progovorio je u homiliji o značaju naviještanja radosne vijesti, u kontekstu starozavjetnog čitanja kada Židovi to odbacuju. „ Krštenje nije samo formalni čin, već se mi kao narod Božji trebamo okupljati i doživljavati stalno radosnu vijest. Upravo sada smo pozvani živjeti kraljevstvo Božje. Dok je Bog izabrao Mojsija da izbavi židovski narod iz ropstva, Isusa je poslao da to učini za čitav svijest te ga izbavi iz ropstva smrti i grijeha. Isus je nemjerljiv sin Božji, u njegovu licu vidimo lice oca“, zaključio je propovjednik. Na koncu mise predsjednica Frame Ana Matić uručila je domaćem župniku darove radi ugošćavanja brojnih mladih u njegovoj župi.

U 21 sat započeo je Put svjetla kojeg je predvodio fra Filip Đurđević istaknuvši da je mladima molitva potrebna na njihovu putu. „Razmišljajmo o svjetlu, o prvoj Crkvi i silasku Duha svetoga među nas.“ Put svjetla održan je središtem grada oko župne crkve sv. Križa.

Ključne riječi:
FRAMA Ogulin Put svjetla