Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova korisnika i djelatnika Caritasova prihvatilišta

Kalje (IKA)

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je od 6. do 8. svibnja u svojoj kući za odmor u Kalju trodnevnu duhovnu obnovu za korisnike i zaposlenike Prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu.

Program obnove pod nazivom „Ostani s nama, Gospodine!“ vodio je duhovnik zagrebačkog Caritasa vlč. Dragutin Goričanec, koji je ujedno i župnik Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Završju, povjerenik Zagrebačke nadbiskupije za pastoral osoba s posebnim potrebama te duhovnik Humanitarne udruge „Job“.

voditeljica Caritasova Prihvatilišta za beskućnike Iva Hrvačić, koja je pratila zajedno s još dvoje Caritasovih zaposlenika izjavila je da je vlč. Dragutin uz duhovne nagovore i svjedočanstva iz osobnog života te svakodnevnim služenjem mise dotakao srca svih sudionika koji su na kraju obnove posvjedočili da im je ovo bilo prekrasno iskustvo te da su osjetili zajedništvo i mir.

„Uz otajstva krunice razmišljali smo o smislu života i pitali se tko smo, odakle smo i kamo idemo?… Nekoliko korisnika se ispovjedilo i pričestilo, a među njima je bio i pedesetčetverogodišnji  korisnik koji se ispovjedio nakon 44 godine! Rekao je da se sada osjeća prekrasno i lagano kao da mu je netko s leđa skinuo teret od 50 kg“, rekla je Hrvačić, istaknuvši da ih je jedan korisnik Prihvatilišta iznenadio svojim glazbenim umijećem te je za vrijeme mise svirao orgulje.

Kako je ovu grupu u žumberačkoj prirodi poslužilo dobro vrijeme, osim kroz duhovni dio programa, sudionici su se družili i kroz društvene igre i sportske aktivnosti, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.