Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova na Lastovu

Lastovo (IKA)

U Župi sv. Kuzme i Damjana na Lastovu posljednjeg vikenda došašća, 17. i 18. prosinca održana je duhovna obnova koju je predvodio misionar Krvi Kristove o. Stjepan Ivan Horvat.

Duhovna obnova počela je misom zornicom. O. Horvat se osvrnuo na evanđelje dana u kojem se čitalo rodoslovlje Isusa Krista, rekavši kako „tolika imena postavljaju pitanja, no ona su važna kako bi nam dokazala da je Isus Krist pravi Bog i pravi čovjek.“ Duhovna obnova nastavljena je nakon mise nagovorom. Program je nastavljen drugim nagovorom dana i ispitom savjesti nakon čega su župljani imali priliku pristupiti sakramentu pomirenja.

U večernjim satima u Bašti je održana molitva i paljenje četvrte adventske svijeće na velikom vijencu postavljenom za ovu prigodu. Posljednju svijeću upalila je načelnica Općine, a pjevala je ženska klapa Ladesta. Prvu svijeću upalili su predstavnici Policijske postaje Lastovo, drugu predstavnici DVD-a Lastovo, a treću liječnik iz lastovske ambulante. Prethodna paljenja svijeća pjesmom su pratili župni zbor i zbor Petrovo uho.

Drugog dana duhovne obnove predvoditelj Horvat je slavio misna slavlja u Ublima u crkvi Sv. Petra i u župnoj crkvi. U propovijedi govorio je „o biti došašća i likovima Marije i Ivana Krstitelja koji nas prate kroz došašće.“ Na kraju obiju misa upravitelj župe don Tonći Ante Prizmić zahvalio je predvoditelju na dolasku i upućenim riječima ohrabrenja i poticaja te je izrazio nadu da će po Božjoj volji njegove riječi doći do srca onih koji su ih slušali, izvijestila je Župa sv. Kuzme i Damjana – Lastovo.