Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova u Kaznenom popravnom zavodu u Zenici

Zenica (IKA)

Duhovnu obnovu za zatvorenike u KPZ-u Zenica na temu „Pohodi nas Gospodine Isuse“ (Otk 22,21) predvodila je u četvrtak, 23. prosinca, s. Ivanka Mihaljević, školska sestra franjevka, objavila je Katolička tiskovna agencija.

Zatvorenicima u Kazneno popravnom zavodu u Zenici s. Ivanka Mihaljević je rekla da vrijeme Božića budi u kršćanima čežnju istinskog zajedništva sa živim Bogom i ljudima. To se na poseban način očituje u životu zatvorenika čija je povijest života i ranjivost složenija.

Dolazak Isusa, našega Spasitelja, potiče na poniznost, pomirenje, praštanje i prihvaćanje sebe u milosrdnom Bogu koji neizmjerno ljubi svakog čovjeka i daje priliku za novi početak.

Potresna životna ispovijest bivšeg robijaša Wilhelm Buntza, zapisana u knjizi ‘Čovjek koji je pušio Bibliju’ poslužila je s. Ivanki kao primjer i svjedočanstvo snage Božje riječi. Na istom mjestu susrećemo ljudsku slabost, zlo, strahove, mrak, ali i Božju snagu, nježnost, pedagogiju i ljubav, poručila je ona zatvorenicima.

Ovo istinito svjedočanstvo poziva neka snagu Božje riječi otkrivamo u svome životu i tako slavimo Boga koji nas pohađa spasenjem svojim.

Župnik zeničke župe Sv. Josipa i dušobrižnik u zatvoru don Davor Topić sudjelovao je u obnovi i bio na raspolaganju za sakrament svete ispovijedi. S

Svoju zahvalnost uputio je s. Ivanki i Upravi zatvora koja je omogućila duhovnu obnovu važnu za zatvorenike u ovom predbožićnom vremenu, kao i za otvorenost i susretljivost tijekom redovite pastoralne skrbi, objavila je Katolička tiskovna agencija.