Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova u sklopu proslave desete obljetnice župe bl. Stepinca

Slavonski Brod (IKA )

U nizu različitih duhovnih sadržaja, koji će na osobit način označiti ovu godinu u župi bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu, o desetoj obljetnici njezina osnutka, duhovnu obnovu od nedjelje 21. do srijede 24. listopada predvodio je umirovljeni svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Alojzije Asić.

Brojni vjernici, kako domaći župljani tako i iz ostalih župa grada sudjelovali su u prigodnom duhovnom programu, koji je svakoga dana i prijepodne i navečer započinjao pobožnošću Blaženoj Djevici Mariji nakon koje je bilo misno slavlje i klanjanjem pred Presvetim.

Predvoditelj Asić posvijestio je na početku da je „cilj duhovne obnove uništiti ‘bakterije’ našeg srca i naše nutrine gdje su najveći problemi“. „Isus nas želi ozdraviti, iscijeliti, želi da promijenimo svoj život, svoje misli riječi i djela u skladu s Božjom voljom. Istinski susret s Isusom mijenja čovjeka, govore nam o tome brojni primjeri iz Biblije. Pozvani smo kao kršćani biti ljudi koji će svoj život najbolje iskoristi, da budemo svjetlo ovome svijetu“, rekao je, među ostalim predvoditelj Asić. Kroz brojna svjedočenja potvrdio je kako se „Gospodin za nas uvijek brine, pomaže, proviđa“. „Postoji Bog! Bog svoje nikada ne ostavlja! Bog nikada ne miruje i u svojoj se velikodušnosti ni od koga ne da nadmašiti!“, bile su riječi koje je više puta uskliknuo, želeći u nazočnima probuditi onu živu vjeru koja može i brda premještati. Zaključio je kako Bog „i danas za svoj narod po nama čini čuda, samo moramo imati ključ, a to je naša vjera“.

Kroz sve dane vjernici su imali mogućnost za sakrament pomirenja i duhovni razgovor.

Župnik Ćurić zahvalio je predvoditelju na predvođenju duhovne obnove napose na srčanom propovijedanju, koje je bilo popraćeno različitim primjerima iz Biblije i zgodama iz svakodnevnog života.

Obnovu je pjevanjem animirao župni pjevački zbor.