Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova u Taboru

Samobor (IKA)

Pod geslom „Ne bojte se! Ja sam s vama!“ od 9. do 11. srpnja održana je duhovna obnova u Kući susreta Tabor, a voditelj duhovne obnove bio je fra Ivan Matić.

Organizatori grupa Ante Ivić i Zlatko Mandac pristigli su sa svojim grupama iz Dalmacije u popodnevnim satima, radosni što su mogli doći u Tabor nakon nešto više od godinu dana, jer se zbog epidemioloških mjera nije mogla prije organizirati duhovna obnova.

Program duhovne obnove započeo je u petak popodne uvodnim predavanjem nakon kojeg je slavljena misa. U večernjem dijelu programa nastavilo se s euharistijskim klanjanjem.

U subotu prije podne održana su predavanja o temi duhovne obnove, o ulozi Blažene Djevice Marije u kršćanskom životu, a upriličena je i bliža priprema za ispovijed koja je bila u popodnevnim satima. Nastavilo se kasnije s katehezom i misom, a završetak drugog dana bio je ispunjen molitvom zahvale pred Presvetim Oltarskim sakramentom u zajedništvu molitve i radosne pjesme zahvalnosti.

U nedjelju ujutro nakon završne kateheze nastavilo se sa svjedočanstvima sudionika koji su posvjedočili svoj put obraćenja i zahvalnosti Bogu što im je upravo u Taboru darovao novi život po vjeri u Isusa Krista.

Duhovna obnova zaključena je misom i blagoslovom sudionika duhovne obnove.