Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova u župi Ruščica

Ruščica (IKA/TU)

U župi Ruščica i filijali Gornja Vrba uoči Druge korizmene nedjelje, od petka 26. do nedjelje 28. veljače 2021. održana je duhovna obnova koju je predvodio vlč. Ivan Benaković, profesor KBF-a u Đakovu i koji je na poslijediplomskom studiju u Rimu.

Prvoga dana nakon pobožnosti križnoga puta slavljena je misa. Vlč. Benaković je u propovijedi je istaknuo da se često uzimaju pravda i pravo u vlastite ruke, razloživši zašto to nije ispravno.

Obnova je drugoga dana nastavljena euharistijskim klanjanjem te misom. Toga dana naglasak je bio na ljubavi i to istinskoj, bezuvjetnoj Božjoj ljubavi. Ta istinska Božja ljubav se najbolje očituje u ljubavi majke prema djetetu, naglasio je. Većina ljudi danas tu ljubav iskrivljuje i pretvara u druge vrste ljubavi – onu materijalnu ili putenu ljubav – i zbog toga su nesretni.

Posljednjeg dana slavljene su nedjeljne mise, a u propovijedi je naglašeno da je potrebno imati jaku vjeru, poput Abrahama koji je htio žrtvovati svoga sina jedinca. Ne treba imati sumnje u Boga niti podleći raznim kušnjama, naglasio je među ostalim vlč. Benaković, potaknuvši vjernike da u ovo korizmeno vrijeme napune duše ljubavlju Isusa Krista i da mu se uvijek utječu, u svim potrebama i molbama.

Uz susrete s krizmanicima i ostalim mladima te prvopričesnicima i osnovnoškolskom djecom, kao i s mogućnošću osobnog razgovora, duhovna obnova je u mnogima potaknula želju za nastavkom takvog vida duhovne izgradnje.