Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za krizmanike Ogulinskog dekanata

Ogulin (IKA )

U župi sv. Križa u Ogulinu u nedjelju 28. listopada održana je cjelodnevna duhovna obnova za krizmanike s prostora Ogulinskog dekanata u organizaciji biskupijskog povjerenika za mlade vlč. Josipa Šimatovića i don Mihovila Kurkuta, SDB uz više animatora za mlade iz Rijeke, Zagreba i Splita. Riječ je o planu Gospićko-senjske biskupije da se krizmanici što bolje pripreme za sakrament vjerničke zrelosti, jer je praksa pokazala da se mladi nakon krizmanja udaljuju od Crkve.

U prvom dijelu održane su dinamične igre, skazanje o Isus i slijepcu Bartimeju, duhovni nagovor i rad po grupama u pastoralnoj dvorani župe sv. Križa. Slijedila je pobožnost molitve krunice te misa koju je predvodio don Mihovil Kurkut.

On je mladima poručio da se nalaze u vremenu donošenja velikih odluka u njihovu životu kada trebaju znati što žele. „Postoje dvije vrste ljudi, lutalice koji se rukovode srcem i hodočasnici koji znaju svoj cilj. Vi biste trebati odlučiti kojim ćete putem, hoće li u vašim srcima biti mrak, tmina ili loše želje za krenuti putem lutalice ili će vam u srcima biti svjetlost, toplina s dobrim završetkom“, zaključio je don Mihovil. Shvatite da je Isusov znak pobjede križ, baš kao i vaša oltarna slika, istaknuo je propovjednik.

Ista duhovna obnova održana je prethodnog dana u subotu 27. listopada u Slunju za ministrante Slunjskog dekanata, a sljedećih vikenda na redu su Senjski, Otočki, Gospićki i Udbinski dekanat.