Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ogulinski-dekanat

Obilježena 29. obljetnice pada Saborskog

U Saborskom, herojskom mjestu i župi u Ogulinskom dekanatu u četvrtak 12. studenog obilježena je 29. obljetnica od pada toga mjesta i župe u neprijateljske ruke, pobunjenih domaćih Srba i JNA.

U Kamenici proslavljen blagdan sv. Mihaela

U župi Tržić-Kamenica u naselju Kamenica u Ogulinskom dekanatu, u subotu 2. listopada, u grobljanskoj crkvi sv. Mihaela arkanđela, svečano je proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika sv. Mihaela. Misu je predslavio novi župnik župe sv. Križa u Ogulinu vlč. Nikola Prša u suslavlju mjesnog župnika vlč. Josipa Štefančića i župnika Oštarija Peje Ivkića.

Duhovna obnova za krizmanike Ogulinskog dekanata

U župi sv. Križa u Ogulinu u nedjelju 28. listopada održana je cjelodnevna duhovna obnova za krizmanike s prostora Ogulinskog dekanata u organizaciji biskupijskog povjerenika za mlade vlč. Josipa Šimatovića i don Mihovila Kurkuta, SDB uz više animatora za mlade iz Rijeke, Zagreba i Splita. Riječ je o planu Gospićko-senjske biskupije da se krizmanici što bolje pripreme za sakrament vjerničke zrelosti, jer je praksa pokazala da se mladi nakon krizmanja udaljuju od Crkve.