Budi dio naše mreže
Izbornik

U Kamenici proslavljen blagdan sv. Mihaela

Kamenica (IKA)

U župi Tržić-Kamenica u naselju Kamenica u Ogulinskom dekanatu, u subotu 2. listopada, u grobljanskoj crkvi sv. Mihaela arkanđela, svečano je proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika sv. Mihaela. Misu je predslavio novi župnik župe sv. Križa u Ogulinu vlč. Nikola Prša u suslavlju mjesnog župnika vlč. Josipa Štefančića i župnika Oštarija Peje Ivkića.

Misi je tradicionalno nazočilo mnoštvo Kameničara, koji za ovaj blagdan dolaze iz svih dijelova Hrvatske, ponajviše iz Rijeke.  Glazbom je misu animirao na orguljama Franjo Puškarić, uz članove zbora iz Tounja.

“Danas obilježavamo spomendan arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela koji su nam svakako uzor”, istaknuo je na početku propovjednik vlč. Prša.

“Preko arkanđela Bog nas ponovno podiže i oprašta  nam naše propuste jer nam živci često popuste, a ljubav prema bližnjima postane klizava te stižemo u bezizlazne situacije. Arkanđeli kao duhovna bića su simboli Božje dobrote prema čovjeku. Borba protiv Lucifera i đavla i danas je aktualna, posebno zbog oholosti koje čini veliko zlo. Na oholost nitko nije imun, jer se volimo uzdizati, želimo biti kao Bog. Ishod takvih želja uvijek loše završi neredima u obiteljskom i društvenom životu. Prvi izvor zla uvijek je u ljudskom srcu koje stvara ljubav ali i gradi mržnju. Protiv grijeha možemo se boriti samo svakodnevno uz veliku upornost i strpljenje i vjeru u Boga. Borimo se zajedno uz Mihaela koji je najbolji primjer vjernosti Bogu kao borac, prijatelj i pratitelj”, zaključio je vlč. Nikola Prša.
Nakon mise održano je iskreno druženje domaćih vjernika i hodočasnika i svećenika.