Budi dio naše mreže
Izbornik

U Vojnovcu proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskog

Vojnovac (IKA)

U nedjelju 13. lipnja u naselju Vojnovcu u župi Cerovnik u Ogulinskom dekanatu svečano je proslavljen blagdan naslovnika kapele sv. Antuna Padovanskog.

Bila je ovo 26. obljetnica od uspostave filijalne kapele u kojoj su se svih ovih godina okupljali vjernici prognani iz svojih ognjišta tijekom posljednjeg rata u Bosni i Hercegovini, a koji su svoj novi dom našli u Vojnovcu. Misu je predslavio župnik Cerovnika i Oštarija vlč. Pejo Ivkić.

U blagdanskoj homiliji je istaknuo Isusovu prispodobu o Kraljevstvu Božjem i kako će ono biti prisutno ovdje na zemlji po osobama poput sv. Ante koji nije gledao ljude po vanjštini, po tome je li siromašan ili bogat, mali ili veliki, već je gledao na njihovu dušu i tražio unutrašnje kvalitete, vrednote. Od sv. Ante tražimo da pomogne oko izgubljenih stvari, da bude menadžer, dobavljač ili liječnik, ali tražimo da možemo pronaći put našoj duši do nebeske slave preko pomoći braći ljudima.

Na kraju je zahvalio mežnarima Mileni i Marku Jularić s drugim suradnicima koji su uredili kapelicu i sve pripremili za današnje slavlje. Pozdravio sve nazočne i pristigle, a među njima novoizabranog načelnika općine Josipdol Dragana Rudančića. Pjevanje je predvodio župni zbor župe Cerovnik, a na kraju su blagoslovljeni ljiljani, simbol sv. Ante, i podijeljen je svakom vjerniku po jedan ili dva. Inače, ljiljani su dar neimenovanog donatora iz Zagreba.