Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za roditelje djece sa zdravstvenim poteškoćama

Šibenik (IKA)

U povodu Svjetskog dana osoba s invaliditetom, u subotu 18. prosinca, u crkvi sv. Nikole biskupa u Mandalini u Šibeniku slavila se sveta misa te se održala duhovna obnova za roditelje djece sa zdravstvenim poteškoćama.

To je ujedno bio odaziv na Papin poziv u kojemu ističe da se “kroz bolest djece Gospodin približava  svakoj obitelji”. Misno slavlje predvodio je pater Arkadiusz Krasicki, CSSp uz sudjelovanje bračne zajednice “Agnus Dei”.
Pater Arek je naglasio Božju intervenciju u povijest svakog čovjeka.

“Blagoslov baštinimo još od Jakova koji je blagoslovio svoga sina Judu iz čijeg pokoljenja dolazi Mesija. Bolest djece postaje darom za svaku obitelj i približava je Kristu. Bog u svome Sinu silazi u svaku obitelj i ujedinjuje se po Njemu  u trpljenju sa cijelom obitelji”, kazao je pater Arek.

Nakon  mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom s molitvom za djecu sa zdravstvenim poteškoćama.

“Za mene je to posebna milost, jer otkad sam upoznala Gospodina postala sam svjesna koga mi je Gospodin podario kako bi me približio k sebi”, rekla je majka djeteta s posebnim potrebama.
“Dragi roditelji, budite hrabri i ne bojte se hoda sa svojom djecom kroz život”, poručio je otac jedne posebne djevojčice.