Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za srednjoškolce u Đakovu

Đakovo (IKA)

Od petka do nedjelje, 29. do 31. ožujka održana je korizmena duhovna obnova za srednjoškolce i studente u Domu za mlade Betanija u Đakovu.

Na duhovnu obnovu su došli mladi iz raznih župa Đakovačko-osječke nadbiskupije, a njima se priključila i skupina mladih iz župe sv. Dimitrija, đakona i mučenika iz Srijemske Mitrovice, koji su prvi puta pošli na duhovni program ove vrste. Na poticaj i inicijativu vlč. Ivice Zrno, te s. Anete Raič, mladi župljani dobili su i ovu vrijednu mogućnost duhovnog sadržaja.

Za njih je duhovna obnova započela pobožnošću križnog puta, te euharistijskim slavljem u crkvi Sv. Ane u Laćarku, nakon čega su se uputili prema Đakovu. Kroz trodnevnu duhovnu obnovu mladi su razmišljali o temi „Izuj obuću s nogu! Jer mjesto na kojem stojiš sveto je tlo (Izl 3, 5)“. Kroz zajedničko druženje, razmišljanje u osami, te pripravu i slavlje sakramenata pomirenja i euharistije mladi su imali priliku susresti se sami sa sobom, te rasti u vjerničkim spoznajama.

Prema osobnim svjedočanstvima srijemskomitrovačkih mladih župljana, duhovna obnova na njih je djelovala veoma pozitivno, potakla ih je na razmišljanje o vjeri i vjerničkom životu kako ga trenutačno doživljavaju, kao i što bi mogli dalje činiti. Njihova odluka je potaknuti svoje poznanike da i oni pođu na duhovnu obnovu.