Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovsko bdjenje u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog

Pula (IKA)

Tradicionalno duhovsko bdjenje održano je uoči svetkovine Pedesetnice u subotu, 5. lipnja, u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog.

Program je počeo molitvom pobožnosti krunice. Uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio o. Đuro Vuradin uz koncelebraciju o. Nikice Battiste.

Predslavitelj je u prigodnoj homiliji, govoreći o starozavjetnom ulomku o Babilonskoj kuli, istaknuo da se i današnjem čovjeku često događa nerazumijevanje, i kad se govori istim jezikom, stoga jer ne poštuje Božje zapovijedi i želi biti gospodar svega. Nadalje se osvrnuo na razne načine prikazivanja Duha Svetoga. Osim kao goluba Duha Svetoga se ponekad prikazuje i kao divlju gusku, rekao je o. Đuro te je pojasnio da je to stoga što ona skuplja svoju mladunčad po trnju, jednako tako Duh Sveti nas spašava u raznom trnju naših životnih problema“. O prikazu Duha Svetoga kao ognjenog jezika propovjednik je istaknuo da je plamen taj koji nas čisti, ali peče, kao svijest te nas stjera da promijenimo nešto u našemu životu. Bog želi po Duhu Svetomu nadahnuti našu dušu kako trebamo živjeti, rekao je uz ostalo o. Đuro.

Nakon misnoga slavlja o. Đuro je predvodio klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Cijeli program glazbeno su animirali pojedini članovi grupe Oton.