Budi dio naše mreže
Izbornik

Finale HKR-ove emisije "Pametna pitanja za pametne glave"

Zagreb (IKA)

Finalisti emisije Hrvatskoga katoličkog radija "Pametna pitanja za pametne glave" iz OŠ Milana Langa iz Bregane i OŠ Žitnjak iz Zagreba natjecali su se u posljednjoj ovosezonskoj emisiji urednice Snježane Kirinić Grubić emitiranoj u petak 18. lipnja.

Pobjedu u finalu emisije odnijeli su učenici OŠ Milana Langa iz Bregane. U ekipi iz Bregane – Svjećice bile su Lana Pavlin, Petar Basa i Filip Hrastinski. U pratnji je kao rezerva bila Mia Obeid. U ekipi iz OŠ Žitnjak u Zagrebu – Kapljice bile su Nika Ćolić, Paula Koska i Gabrijel Kaurin. U pratnji je kao rezerva bila Lorena Lopar, a ekipu je predvodio vjeroučitelj Ivica Galeković

Pobjedničku ekipu vodila je vjeroučiteljica Ksenija Vilić koja ističe da već dugi niz godina kao škola sudjeluju u toj radijskoj emisiji. “Ove godine nam je prvo finale, dosad smo ispadali u polufinalu”, rekla je Vilić. Ističe da je svaka generacija drugačija, a napose ovogodišnja. “Ova ekipa imala je najmanju tremu. Bilo je to jako lijepo iskustvo. Bili su redoviti u pripremama i napravili su sve što smo se dogovorili”, rekla je vjeroučiteljica Vilić.

Predstavnik pobjedničke ekipe Petar Basa na kraju je zahvalio i čestitao. “Čestitamo ekipi sa Žitnjaka na pokazanom znanju. Pozdravljamo naš razred, učenike, učitelje i zaposlenike naše škole. Zahvaljujemo i pozdravljamo našu vjeroučitelju Kseniju i župnika Josipa Čuliga. Pozdravljamo naše roditelje, obitelji i sve slušatelje Hrvatskoga katoličkog radija te vas u studiju. Zahvaljujemo vam što ste nam omogućili sudjelovanje u ovom natjecanju.”

Urednica emisije Snježana Kirinić Grubić zahvalila je svim voditeljima koji su sudjelovali u emisiji, kao i tehničarima koji su emisiji tijekom cijele sezone dali značajan doprinos.

Nagrade je finalistima nakon emisije dodijelio glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić. Ekipe su osvojile zlatne i srebrne medalje i pehare. Brončane medalje putuju trećeplasiranoj ekipi Ovčica u Katoličku osnovnu školu u Požegi.

Pokrovitelji finalne emisije bili su Verbum, Školska knjiga i Rost šport. Zahvaljujući Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica natjecatelji su oko vrata nosili znakove svojih ekipa – kapljice i svjećice – koje su za njih tehnikom kaširanja napravili učenici Centra.

Finale emisije Pametna pitanja za pametne glave