Budi dio naše mreže
Izbornik

Fra Miljenko Hontić preuzeo službu provincijskog ministra franjevaca konventualaca

Zagreb (IKA)

Fra Miljenko Hontić preuzeo je službu provincijskog ministra Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca u srijedu, 16. veljače na redovnom provincijskom kapitulu, priopćili su iz Provincije.

Uz molitvu srednjeg časa te ispovijest vjere koju je novoizabrani provincijal izrekao pred generalnim ministrom Reda manje braće konventualaca fra Carlosom Trovarellijem braća su izrazila svoje poštovanje i poslušnost.

Večernje euharistijsko slavlje održano je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu koje je predslavio fra Miljenko u zajedništvu sa svom braćom okupljenom na kapitulu. Brojni članovi župne zajednice te članovi franjevačke obitelji – Franjevačkog svjetovnog reda, Franjevačke mladeži i Vojske Bezgrešne došli su podijeliti radost zajedništva u tom svečanom trenutku.

Hrvatska provincija svetog Jeronima franjevaca konventualaca izabrala je 2. veljače u Zagrebu fra Miljenka Hontića za novog provincijala.

Fra Miljenko Hontić rođen je 1965. godine u Molvama, svečane zavjete položio je 1990. godine u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 14. lipnja 1992. u Vatikanu.

U Provinciji je obavljao brojne i odgovorne službe. U dva mandata generalni kapitul izabrao ga je za generalnog asistenta Srednjoeuropskog cetusa Reda. Izbor za provincijala zatekao ga je na službi gvardijana samostana svetog Antuna Padovanskoga u Vinkovcima.