Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: provincijski-kapitul

Nova Provincijska uprava sestara Služavki Malog Isusa

Na XVII. redovitom Provincijskom kapitulu sestara Služavki Malog Isusa Splitske Provincije sv. Josipa sa sjedištem u Splitu, koji se održava se od 1. do 6. srpnja 2022. u Duhovnom centru Djeteta Isusa u Livnu, izabrana je nova Provincijska uprava.

Fra Carlos Trovarelli: "Srce franjevaca u Hrvatskoj kuca s narodom"

Generalni ministar franjevaca konventualaca fra Carlos Alberto Trovarelli ovih je dana predsjedao kapitulom Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, na kojem je izabrana nova uprava Provincije. Fra Carlos govori o stanju Reda u svijetu i svojim dojmovima koje nosi iz Hrvatske i hrvatske provincije.

Homilija mons. Vukšića na kapitulu Školskih sestara franjevki Krista Kralja

Redoviti provincijski kapitul Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina održava se od 1. do 6. srpnja u provincijalnoj kući u Sarajevu o temi „Tražite najprije Božje kraljevstvo (Mt 6,33)“. Na početku kapitula misu je predslavio vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, čiju homiliju objavljenu na stranici Katoličke tiskovne agencije prenosimo u cijelosti.