Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova Provincijska uprava sestara Služavki Malog Isusa

Split (IKA)

Na XVII. redovitom Provincijskom kapitulu sestara Služavki Malog Isusa Splitske Provincije sv. Josipa sa sjedištem u Splitu, koji se održava se od 1. do 6. srpnja 2022. u Duhovnom centru Djeteta Isusa u Livnu, izabrana je nova Provincijska uprava.

Kapitulom predsjeda vrhovna glavarica s. M. Marija Banić.

Prvi dan duhovnu obnovu imao je dominikanac iz samostana u Splitu o. Jozo Čirko. Slavio je misu te imao predavanje na temu „Duhovnost i solidarnost“. Poslijepodne je bilo euharistijsko klanjanje.

Dana 4. srpnja izabrana je nova Provincijska uprava. Za provincijsku glavaricu ponovo je izabrana s. Terezija Pervan. Izabrane provincijske savjetnice su s. Brigita Rojnica, s. Maneta Mijoč, s. Martina Grmoja i s. Fanita Jukić.

Nakon izbornog dijela Kapitula sestre su nastavile radnim dijelom, u kojem će dr. sc. s. Miljenka Grgić održati predavanje na temu „Solidarnost, individualni izbor u zajedničkoj nevolji“. Uslijedit će rad u grupama i zajednička diskusija s osvrtom na život u Provinciji.

Imajući u vidu karizmu Družbe i duh svoga utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera, te prilike u kojima žive i djeluju, sestre će donijeti smjernice za život i djelovanje Provincije u današnjem vremenu.