Budi dio naše mreže
Izbornik

Fra Pavle Ivić položio prisegu vjernosti i ispovijest vjere

Zadar (IKA)

Pred zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem fra Pavle Ivić, kandidat za đakonat Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, položio je prisegu vjernosti i ispovijest vjere na spomendan sv. Ivana Pavla II. 22. listopada u poslijepodnevnim satima u kapeli Sv. Marka i zadarskih zaštitnika u Nadbiskupskoj palači u Zadru.

Nakon uvodne molitve nadbiskupa Puljića, fra Pavle je izgovorio ispovijest vjere, a zatim i prisegu vjernosti dodirujući evanđelistar. Nadbiskup Puljić izrazio je radost što fra Pavle odgovornom spremnošću prihvaća živjeti, svjedočiti i naviještati Kristovo evanđelje te je pozvao kandidata za đakona da osobito u ovim danima pred ređenje bude otvoren Duhu Božjemu.

U pratnji fra Pavla bio je fra Bojan Rizvan, definitor i tajnik Provincije te župnik Župe Presvetog Srca Isusova na Voštarnici gdje će fra Pavle vršiti đakonsku službu. Đakonsko ređenje fra Pavla Ivića bit će u subotu, 25. listopada u crkvi Sv. Frane u Zadru, a za đakona će ga zarediti nadbiskup Puljić, izvijestila je Franjevačka provincija sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.