Budi dio naše mreže
Izbornik

Franjevci u Slavonskom Brodu proslavili svetkovinu Presvetog Trojstva

Slavonski Brod (IKA)

Svetkovina Presvetog Trojstva proslavljena je u nedjelju 26. svibnja u istoimenoj crkvi i franjevačkom samostanu u Slavonskom Brodu.

Središnju euharistiju je predslavio gvardijan samostana u Cerniku i župnik tamošnje Župe sv. Petra fra Josip Grubišić, OFM.  Suslavili su gvardijan fra Slavko Milić i fra Ivan Crnković.

U homiliji fra Josip je rekao da je Bog uvijek blizu, iako ljudi toga nisu svjesni. „On je uvijek spreman dočekati nas u zagrljaj bez obzira kakvi mi bili, samo treba naše raskajano srce. Kao kršćani pozvani smo živjeti darove Duha Svetoga i donositi plodove u svome životu, da ljubav u nama bude činjena. Bog nam treba biti na prvom mjestu. Isus nije došao na ovaj svijet da nas osuđuje, nego da nas oslobodi od zla, da nas liječi, otkupi, spasi. Bog je iznad nas u ljubavi, ne smijemo ga izostavljati iz svoga života. Pozvani smo biti mu što sličniji, pozvani smo praštati više nego drugi, biti prepoznatljivi po tome što ljubimo jedni druge. Bez obzira kakvi mi bili, grešni ili sveti, Bog nas uvijek strpljivo čeka, jer je On sama ljubav“ istaknuo je.

Misu u 10 sati tradicionalno je predslavio župnik Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu vlč. Anđelko Cindori. Ostale mise služili su domaći franjevci.