Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevci

Izabran novi generalni vikar Reda manje braće

Na Generalnom kapitulu Reda manje braće (OFM) u Rimu, u srijedu 14. srpnja o. Isauro Ulises Covili Linfati izabran je za generalnog vikara Reda, objavljeno je na službenoj stranici Reda.

Rekolekcija franjevaca na Plehanu

Tridesetorica svećenika redovnika Plehanskog distrikta iz pet franjevačkih samostana (Plehan, Tuzla, Tolisa, Dubrave i Beograd) okupila su se u utorak 22. lipnja na redovitoj mjesečnoj rekolekciji održanoj u franjevačkom Samostanu i Župi sv. Marka Evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini.

U Rijeci preminuo fra Ljubo Sesar

Fra Ljubo (Ivan) Sesar, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda,  ispovjednik i vicemagister novaka u Franjevačkom samostanu u Rijeci na Trsatu, okrijepljen svetim sakramentima preminuo je u četvrtak 17. lipnja u Hospiciju „Marija Krucifiksa Kozulić” u Rijeci, u 78. godini života, 58. redovništva i 49. svećeništva.

Preminuo fra Leopold Rochmes

Svećenik fra Leopold (Marko) Rochmes, OFM, član Franjevačke provincije Svetog Križa – Bosne Srebrene preminuo je blago u Gospodinu okrjepljen svetim sakramentima, u kasnim noćnim satima, na vigiliju sv. Antuna Padovanskog, u subotu 12. lipnja, u bolnici „Sveti Sava“ u Beogradu od posljedica moždanog udara, u 82. godini života.

Misa zadušnica i sprovodni obredi za fra Damjana Čovu

U Sinju je u petak 30. travnja slavljena misa zadušnica i sprovodni obredi za fra Damjana Čovu – člana Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, koji je preminuo u Samostanu sv. Gabriela u Münchenu u utorak 27. travnja, u 61. godini života, 42. redovništva i 34. svećeništva.

1 2 3 6