Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevci

Dvanaest misa na Antunovo kod franjevaca u osječkoj Tvrđi

Spomendan sv. Antuna Padovanskog u subotu 13. lipnja proslavljen je posebno svečano u crkvi i istoimenom samostanu Sv. Križa kod franjevaca u osječkoj Tvrđi, gdje je smješteno jedno od najvećih prošteništa hodočasnika koje traje već 333 godine, od dolaska prvog franjevačkog misionara fra Šimuna iz Bača.

Prijenosi misa iz Subotičke biskupije putem interneta

Za vrijeme trajanja izvanredne situacije u Srbiji, oci franjevci u Novom Sadu, počevši od 18. ožujka, prenosit će mise iz franjevačke crkve svetoga Ivana Kapistranskog u Novom Sadu uživo putem društvene mreže Facebook.

Gostovanje Roberta Kurbaše na korizmenoj tribini u samostanu hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi

Gost prve tradicionalne korizmene tribine koje se održavaju u samostanu hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi (Avenija Gojka Šuška 2) bio je Robert Kurbaša, kazališni glumac koji je razgovarao s novinarom Glasa Koncila Ivanom Taševom. Kurbaša je govorio o kršćanskim vrijednostima u svijetu umjetnosti te je započeo izvedbom iz  monodrame Ispit savjesti koja poziva na produbljivanje vrednota.

Škapularevo kod varaždinskih franjevaca

Majka Božja Karmelska, odnosno Škapularevo, u Varaždinskoj biskupiji se osobito svečano slavi kod varaždinskih franjevaca i to na sam liturgijski spomendan 16. srpnja, ali i prve nedjelje nakon Škapulareva. Gvardijan franjevačkog samostana fra Ivan Miklenić predvodio je prijepodnevno euharistijsko slavlje.

Turski izvori u franjevačkom samostanu u Fojnici

Turski izvori iz franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici, u dva sveska, predstavljeni su danas na Hrvatskome katolilčkom sveučilištu. Knjige je s arapskog i perzijskog preveo i priredio prof. dr. sc. Michael Ursinus sa Sveučilišta Heidelberg.

Franjevačko 13. stoljeće – predstavljanje knjige Danijela Patafte

Predstavljanje knjige Franjevačko 13. stoljeće – Povijest, teologija, duhovnost autora fra Danijela Patafte održano je 6. svibnja u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu. Knjigu su uz autora predstavili doc. dr. sc. Ana Biočić, izv. prof. dr. sc. Slavko Slišković, prof. dr. sc. Marinko Pejić te doc. dr. sc. Tomislav Galović.

1 2