Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevci

Upaljene svijeće kod vukovarske bolnice

Paljenjem svijeća ispred i u dvorištu vukovarske bolnice te molitvom, Vukovarci i djelatnici bolnice odali su u utorak 17. studenoga počast žrtvama agresije bivše JNA i paravojnih srpskih postrojba na Vukovar 1991. godine, izvijestila je HINA.

Obilježena 27. godišnjica ubojstva fojničkih fratara

U samostanskoj crkvi Duha Svetoga u Fojnici u petak, 13. studenoga misom zadušnicom obilježena je 27. godišnjica ubojstva fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića, gvardijana i vikara fojničkog samostana, izvijestio je Hrvatski medijski servis, a prenijela Nedjelja.

U Sinju osmorica franjevaca pozitivna na koronavirus

Gvardijan Samostana i upravitelj svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo u subotu 31. listopada obavijestio je javnost da su osmorica fratara pozitivna na koronavirus, a još trojica morat će ponoviti testiranje, prenijela je slobodnadalmacija.hr.

Pismo franjevačkih generalnih ministara „Živjeti i nasljedovati“

Generali triju ogranaka prvoga franjevačkog reda (opservanti, kapucini, konventualci) uputili su svoj braći prvoga reda pismo povodom 800. obljetnice Nepotvrđenog pravila. Prijevod pisma preuzet iz Obavijesti Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda 3/2020. prenosimo u cijelosti.

Biskup Škvorčević slavio zahvalnu misu u prigodi 500. obljetnice franjevaca u Cerniku

Na blagdan sv. Franje Asiškog, 4. listopada požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je Župu sv. Petra Apostola u Cerniku te je u zajedništvu s franjevcima iz tamošnjeg samostana na čelu sa župnikom i gvardijanom fra Vjenceslavom Janjićem i svećenicima Novogradiškog dekanata predvođenima dekanom Željkom Volarićem, slavio zahvalnu misu u prigodi spomena 500. obljetnice franjevaca u Cerniku.

1 2 3