Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevci

Preminuo fra Ivan Ševo

Fra Ivan Ševo preminuo je okrijepljen svetim sakramentima u večernjim satima u nedjelju 21. ožujka u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, u 69. godini života, 49. redovništva i 41. svećeništva.

Preminuo fra Mladen Sesar

U Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu u subotu 27. veljače preminuo je fra Mladen Sesar (1964. - 2021.), član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Župna crkva sv. Bartola u Hrastovici

Župna crkva sv. Bartola u Hrastovici teško je oštećena u razornom potresu 29. prosinca 2020. Donosimo podatke o njezinoj povijesti, kulturnoj vrijednosti i trenutnom stanju.

Umro fra Karlo Krolo

Okrijepljen sakramentima umirućih, u ponedjeljak 1. veljače 2021., u Franjevačkom samostanu Gospe Karmelske u Omišu, u 94. godini života, 77. redovništva i 70. svećeništva, preminuo je fra Karlo Krolo, svećenik Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Franjevci iz Splita donirali sredstva za stambenu jedinicu na Banovini

Franjevci iz splitskog samostana o. fra Ante Antića s Trstenika donirali su 65 tisuća kuna za nabavku stambene jedinice, koja će potpuno opremljena biti isporučena posredstvom Hrvatskog Caritasa jednoj od obitelji koje su pogođene potresom u Banovini, izvijestili su iz Franjevačkog samostana u Splita u petak 22. siječnja.

Umro fra Nikola Mate Roščić

Franjevac konventualac fra Nikola (Mate) Roščić, okrijepljen svetim sakramentima, umro je u ponedjeljak 18. siječnja u Zagrebu u kliničkom bolničkom centru Rebro, u 82. godini života, 65. redovništva i 56. svećeništva.

1 2 3 5