Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevci

Pismo franjevačkih generalnih ministara „Živjeti i nasljedovati“

Generali triju ogranaka prvoga franjevačkog reda (opservanti, kapucini, konventualci) uputili su svoj braći prvoga reda pismo povodom 800. obljetnice Nepotvrđenog pravila. Prijevod pisma preuzet iz Obavijesti Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda 3/2020. prenosimo u cijelosti.

Biskup Škvorčević slavio zahvalnu misu u prigodi 500. obljetnice franjevaca u Cerniku

Na blagdan sv. Franje Asiškog, 4. listopada požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je Župu sv. Petra Apostola u Cerniku te je u zajedništvu s franjevcima iz tamošnjeg samostana na čelu sa župnikom i gvardijanom fra Vjenceslavom Janjićem i svećenicima Novogradiškog dekanata predvođenima dekanom Željkom Volarićem, slavio zahvalnu misu u prigodi spomena 500. obljetnice franjevaca u Cerniku.

Franjevački sjemeništarci predstavljeni u Slavonskom Brodu

Trojica sjemeništaraca Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, čije je Sjemenište zbog stradavanja njihova samostana u nedavnom potresu iz Zagreba premješteno u franjevački samostan u Slavonski Brod, predstavili su se vjernicima u nedjelju 6. rujna tijekom večernje mise, koju je u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio njihov novi prefekt fra Siniša Pucić, ovogodišnji mladomisnik.

Ministar Grlić Radman posjetio hrvatske franjevce u Jeruzalemu

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u sklopu službenog posjeta Državi Izraelu u nedjelju, 6. rujna 2020. godine, posjetio je sveta mjesta u Jeruzalemu i susreo se s hrvatskim franjevcima, koji služe u Kustodiji Svete zemlje, brinući o svetim mjestima, lokalnim kršćanima i hodočasnicima iz cijeloga svijeta, izvijestilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Blagoslov franjevačkog sjemeništa u Slavonskom Brodu

Provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto blagoslovio je u srijedu 2. rujna novo Sjemenište, koje je zbog stradavanja njihova samostana u nedavnom potresu iz Zagreba premješteno u franjevački samostan u Slavonskom Brodu.

Dvanaest misa na Antunovo kod franjevaca u osječkoj Tvrđi

Spomendan sv. Antuna Padovanskog u subotu 13. lipnja proslavljen je posebno svečano u crkvi i istoimenom samostanu Sv. Križa kod franjevaca u osječkoj Tvrđi, gdje je smješteno jedno od najvećih prošteništa hodočasnika koje traje već 333 godine, od dolaska prvog franjevačkog misionara fra Šimuna iz Bača.

1 2 3