Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa mladima iz Taizéa: Nemojte sijati nepovjerenje, neka u vama prebiva nada

Vatikan (IKA)

U Taizéu u Francuskoj u nedjelju 27. prosinca započinje susret mladih ekumenske zajednice Taizé koji se ove godine održava virtualno. Poruku mladima Zajednice iz Taizéa okupljenim na svom 43. europskom susretu koji se redovito održava krajem godine poruku je uputio papa Franjo u kojoj ih je pozvao da hrabro slijede Krista.

„Ne budite među onima koji šire očaj, izazivajući stalno nepovjerenje, što bi umanjilo snagu nade koju nam nudi duh uskrslog Krista“, snažna je i važna poruka koju papa Franjo upućuje mladima iz Taizéa prigodom njihova susreta koji će se održati online. Papa ih poziva da dopuste da se u njima „nastani ta nada“ koja će im dati „hrabrosti slijediti Krista, raditi zajedno za i s najugroženijima u društvu, posebno onima koji se suočavaju s teškoćama sadašnjega časa“.

„Papa je sretan je što će vam se i ove godine pridružiti u mislima i molitvi“, ističe se u poruci koju je potpisao kardinal Pietro Parolin, državni tajnik. U zdravstvenim prilikama koje ne dopuštaju fizički susret, mladima se pruža prilika dokazati svoju „kreativnost i maštovitost“ jer su, iako udaljeni jedni od drugih, povezani „na novi način zahvaljujući novim komunikacijskim sredstvima“, ističe se u poruci Svetoga Oca.

Ekumenski europski susret u Taizéu traje do 1. siječnja.