Budi dio naše mreže
Izbornik

Generalna predstojnica Družbe sestara franjevki od Bezgrešnog začeća pohodila sestre u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Kölnu

Köln (IKA)

Generalna predstojnica Družbe sestara franjevki od Bezgrešnog začeća s. Petra Rosenberger i njezina zamjenica s. Loreta Lekaj pohodile su u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. sestre franjevke Boru Mark i Renatu Rapi koje djeluju u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Kölnu.

Bio je prvi kanonski pohod generalnog vodstva od otvaranja lokalne zajednice 2019. godine. Tom prigodom s. Petra i s. Loreta imale su mogućnost pobliže se upoznati s radom sestara u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Kölnu. Pohod generalne predstojnice sestrama zaključen je u utorak, 23. siječnja euharistijskim slavljem i susretom s voditeljem Hrvatske katoličke misije u Kölnu, župnikom fra Vukom Buljanom, sa župnim vikarom fra Ivanom Režićem te s nekolicinom župljana u prostorijama misije, uz zajednički objed.

Fra Vuk je tijekom susreta odgovornim sestrama izrazio radost i zahvalnost zbog prisutnosti i djelovanja dviju članica njihove Družbe u Hrvatskoj katoličkoj misiji. S. Bora i s. Renata izrazile su također svoju zahvalnost za dolazak sestara iz uprave Družbe te na ohrabrenju u daljnjem djelovanju i molitvama u ime svih sestara iz Uprave. Kanonski pohod označava pohod poglavarice zajednicama i sestrama za koje je izravno odgovorna. U Družbi sestara franjevki od Bezgrešnog začeća, kojoj sestre pripadaju, taj pohod obavlja viša poglavarica barem jednom u šest godina.