Budi dio naše mreže
Izbornik

Vrhovni sabor Klanjateljica Krvi Kristove u Rimu

Rim (IKA)

XXII. Vrhovni sabor Družbe klanjateljica Krvi Kristove (Adoratrice del Sangue di Cristo – ASC) održava se od 1. do 29. srpnja u Rimu.

Vrhovni sabor u Rimu vođena je geslom „U Krvi Kristovoj … ‘sve činim novo’ (usp. Otk 21, 5)”.

U pripremnim materijalima za sabor, među ostalim se navodi kako je Vrhovna uprava, zahvaljujući putu sinodalnosti i kolegijalnosti, kanonskim vizitacijama i drugim susretima „uočila nekoliko snažnih poziva” koji se odnose na osobni život, kao i zajednički i misionarski život Družbe.

Sudionice sabora okupile su se 1. srpnja, na svetkovinu Krvi Kristove, u generalnoj kući u Rimu gdje su slavili misu. Svečana misa otvorenja slavljena je pak 2. srpnja, a predvodio ju je kardinal João Braz de Aviz, prefekt vatikanskog Dikasterija za Institute posvećenog života i Družbe apostolskog života. Kardinal je potaknuo okupljene da budu hrabre u svom sestrinstvu, svjedočeći za Crkvu i svijet da je Krist početak i središte njihovog života, navode na Facebook stranici Družbe.

Nakon mise sudionicama sabora obratila se vrhovna poglavarica s. Nadia Coppa, koja je ujedno predsjednica Međunarodne unije redovničkih poglavarica (Unione Internazionale delle Superiore Generali; UISG). Otvarajući rad sabora, pozvala je da budu jedno sa sinodalnom Crkvom u slušanju, dijalogu, zajedničkom razlučivanju i prihvaćanju različitosti.

U sklopu rada sabora predstavljeni su izvještaji regionalnih zajednica. Iz Hrvatske izvještaj je predstavila regionalna poglavarica Regije Zagreb s. Zdravka Leutar.