Budi dio naše mreže
Izbornik

Glas Koncila objavio knjigu dramoleta „Nebo iznad pozornice“

Zagreb (IKA)

U knjizi „Nebo iznad pozornice“ vjeroučiteljice Marine Šimić, u izdanju Glasa Koncila, sabrana su pedeset i četiri dramoleta koji su mjesečno objavljivani na stranicama Maloga koncila – Maka od 2008. do 2020. godine.

Dramoleti su podijeljeni su u pet poglavlja: „Pronađi Božić“, „S uskrslim Kristom do pobjede“, „Rukopis Isusove Majke“, „Svetci među nama“ i „Pljesak za život“.

Nazivi prvih četiriju, sami upućuju na tematske krugove poglavlja (kojima se obuhvaća cijela liturgijska i kalendarska godina), a u završnom „Pljesku za život“ su dramoleti vezani uz suvremene i mladenačke radosti ili probleme, ne izbjegavajući ni tegobne teme poput ovisnosti ili rastave. Pojedinačni naslovi dramoleta pak pobuđuju istinsku znatiželju („Kako odrediti vrijeme Isusova rođenja?“, „Najbolji iPhone za krizmanike“), promišljanje o vrjednotama („Život na Isusovoj vagi“, „Zašto me Isus nije prepoznao?“), suosjećanje i dobrotu („Djelo milosrđa“, „Kruh ljubavi“), pa i vedru zbunjenost („100 bodova za raj“, „U tuđim cipelama“)…

„Iako prikladni, pa i zamišljeni za izvođenje na školskim, vjeronaučnim i drugim predstavama, odabrani su dramoleti vrlo zanimljivo i pitko dramsko štivo, sasvim uronjeno u svakidašnjicu mladih čitatelja. Svojim će temama i sadržajima, zapletima i raspletima potaknuti čitatelje na promišljanje o svijetu oko sebe, o važnim i neizbježnim pitanjima te tako pridonijeti njihovu odrastanju za odgovornost i sebedarje“, priopćio je Glas Koncila.