Budi dio naše mreže
Izbornik

Glazbeni TV-film „Dobri čovjek s La Verne“

Solothurn (IKA)

Hrvatsko kazalište u Švicarskoj, koje djeluje od 1999. pri HKM Solothurn pripremalo je glazbeni TV-film o sv. Franji i sv. Klari, a u spomen ovogodišnje dvije 800. obljetnice: potvrde Regule Franjevačkog reda od pape Honorija III. i prvih božićnih jaslica koje su po toj ideji Franje iz Assiza postale stalna pratilja slavlja Božića i božićnih sadržaja po cijelome svijetu.

Mjuzikl sadrži 16 glazbenih točaka koje izvode vodeći hrvatski glazbenici, a u njemu svoja umijeća pokazuje više od stotinu sudionika. Predstavlja i neke rijetko viđene scene i naglaske iz života sv. Franje i sv. Klare. Glazbene aranžmane potpisuju Stipica Kalogjera, Ivica Murat, Tino Moštak, Matej Mudrovčić, Dario Mihić i Dražen Žanko, scenografiju Patrik Berić, kamere i montažu Zvonko i Matijas Knežević, tekst i glazbu u većini Šimun Šito Ćorić te režiju Boris Katich.

Glazbeni TV-film „Dobri čovjek s La Verne“ snimljen je i dobrotom niza švicarskih institucija u kantonu Solothurn kao što su: Roem.- kath. Synode des Kantons Solothurn, Kapuzinerkloster Olten, Frauenkloster Name Jesu, Kloster Visitation te župa St. Marien i St. Ursen-Kathedrale u gradu Solothurnu.