Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: film

Pula: Premijerno predstavljen film „Put, Moj Put“

Film „Put, Moj Put“ (The Way, My Way) australskog pisca, režisera i producenta Billa Bennetta premijerno je prikazan i predstavljen javnosti u petak 3. svibnja, na završetku prvog radnog dana „Adria Camino Festivala“ u Puli.

Glazbeni TV-film „Dobri čovjek s La Verne“

Hrvatsko kazalište u Švicarskoj, koje djeluje od 1999. pri HKM Solothurn pripremalo je glazbeni TV-film o sv. Franji i sv. Klari, a u spomen ovogodišnje dvije 800. obljetnice: potvrde Regule Franjevačkog reda od pape Honorija III. i prvih božićnih jaslica koje su po toj ideji Franje iz Assiza postale stalna pratilja slavlja Božića i božićnih sadržaja po cijelome svijetu.

Kratki film o Caritasu Zagrebačke nadbiskupije

Zbog velikog zanimanja građana, na mrežnoj usluzi YouTube objavljen je film koji je premijerno prikazan 20. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu na svečanoj akademiji upriličenoj u povodu 90. obljetnice rada Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Papa na projekciji dokumentarnog filma o ratu u Ukrajini

Papa Franjo nazočio je 21. studenog u večernjim satima projekciji dokumentarnog filma Evgenija Afinevskog u Vatikanu pod nazivom „Zapaljena sloboda: Borba Ukrajine za slobodu” („Freedom on Fire: Ukraine’s fight for freedom”), piše Vatican News.

Cannes: Nagrada ekumenskog žirija filmu „Savršeni dani“

Među filmovima prikazanima na 76. međunarodnom filmskom festivalu u francuskom Cannesu, Nagradu ekumenskog žirija dobili su „Perfect Days“ (Savršeni dani) njemačkog redatelja Wima Wendersa, objavila je u nedjelju 28. svibnja KNA.

Mons. Batelja o aktualnosti iskaza bl. Alojzija Stepinca po zapisima biskupa Nežića

Mons. dr. sc. Juraj Batelja, generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, tijekom svoga izlaganja na rekolekciji zadarskog prezbiterija u srijedu 18. svibnja u sjemeništu Zmajević u Zadru, aktualizirao je neke autentične iskaze bl. Alojzija Stepinca temeljem zapisa nekadašnjeg porečkog i pulskog biskupa Dragutina Nežića.

1 2 3