Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: film

Mons. Batelja o aktualnosti iskaza bl. Alojzija Stepinca po zapisima biskupa Nežića

Mons. dr. sc. Juraj Batelja, generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, tijekom svoga izlaganja na rekolekciji zadarskog prezbiterija u srijedu 18. svibnja u sjemeništu Zmajević u Zadru, aktualizirao je neke autentične iskaze bl. Alojzija Stepinca temeljem zapisa nekadašnjeg porečkog i pulskog biskupa Dragutina Nežića.

U Đakovu predstavljen film „Fra Marko Malović – čuvar hrvatskog Podunavlja“

Dokumentarni film „Fra Marko Malović, svećenik – čuvar hrvatskog Podunavlja“, koji prikazuje fra Marka koji je tijekom Domovinskog rata ostao uz svoj narod u okupiranom Iloku, predstavljen je u predvečerje Dana posvećenoga života, 1. veljače, u prostorima Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu.

Preminuo glumac Žarko Potočnjak

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Žarko Potočnjak iznenada je u četvrtak ujutro 21. listopada preminuo u Zagrebu u 76. godini, potvrdili su iz Glumačke družine Histrion, prenosi Hina.

Film o herojstvu hrvatskih branitelja na festivalu u Grčkoj

Dokumentarni film „Pouke o čovječnosti“, redatelja Branka Ištvančića i producenta Antuna Ivankovića, nakon dodijeljene nagrade u Parizu, odabran je za sudjelovanje u natjecateljskom programu petog festivala „Beyond Borders“ koji će se održati na otoku Castellorizo od 23. do 30. kolovoza u Grčkoj.

1 2