Budi dio naše mreže
Izbornik

Godišnje župsko klanjanje u Laćarku

Laćarak (IKA/TU)

U Župi sv. Ane, majke Blažene Djevice Marije, u petak 2. listopada održano je godišnje župsko klanjanje.

Euharistiju u 17 sati predslavio je župnik Ivica Zrno. U uvodnoj riječi potaknuo je okupljene vjernike na stav iskrene vjere i zahvalnosti prema Bogu koji je izvor obilja darova koje primamo.

„Najveći dar koji nam je Gospodin ostavio jest dar euharistije. Kada bismo tu riječ preveli opet bismo došli do riječi zahvalnost. To mora biti naš trajni vjernički stav.“

„Vjerujem da svatko od nas ima razloga za zahvalu Gospodinu. Zahvalimo za zdravlje, obitelj, našu župsku zajednicu i neku od posebnih životnih situacija u kojima se trenutno nalazimo. Gospodin će čuti i primiti svaku našu zahvalu. Danas smo došli, iako je radni dan i pružamo svjedočanstvo vjere, prije svega sami sebi, da smo Boga potrebni u svakom trenutku našega života. Potičem, ostanimo na tom putu“, poručio je vlč. Ivica Zrno.

Na koncu slavlja izložen je Presveti Oltarski Sakrament pred kojim su okupljeni vjernici izlili svoje osobne molitve.

Za vrijeme zajedničkog klanjanja čitani su prigodni tekstovi, te su pjevane prigodne euharistijske pjesme, a na koncu zajedničkog klanjanja podijeljen je blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Nakon završnog blagoslova, vlč. Ivica obratio se okupljenim vjernicima, te je izrazio svoj osobni osjećaj zadovoljstva pobožnošću kojom je obilježen spomen svetih Anđela čuvara.

Liturgijski prostor za godišnje župsko klanjanje vjernici su sami pripravili i uredili.