Budi dio naše mreže
Izbornik

Gospa Karmelska proslavljena na Glavici

Slunj (IKA)

Blagdan Gospe Karmelske proslavljen je u nedjelju, 19. srpnja kod kapele na Glavici, predivnom šumskom dijelu pored Slunja koji je postao omiljeno hodočasničko mjesto.

Misa je slavljena pored kapele podignute 30-tih godina prošlog stoljeća, a posvećenoj Gospi Karmelskoj i sv. Iliji proroku. Euharistiju je predvodio ovogodišnji mladomisnik Gospićko-senjske biskupije Domagoj Tujmer koji je u Slunju odradio đakonsku praksu. Nakon mlade mise u rodnoj Župi bl. Alojzija Stepinca u Trnjanskoj Savici, ovo mu je bila prva misa u slunjskom kraju. Koncelebrirali su mjesni župnik i slunjski dekan mons. Mile Pecić, župnik Cetingrada Stanko Smiljanić i vojni kapelan Milenko Majić. Na početku mise mladomisniku je prigodne riječi uputio župnik mons. Pecić. Recitaciju mladomisniku izrecitirala je djevojka Marija i predala mu buket cvijeća.

Mladomisnik se osvrnuo na nedjeljno evanđelje i mladenačkim zanosom posadašnjio Božju riječ, poručivši: „Korov ne smije ugušiti dobro sjeme posijano u srcima ljudi“. Nakon mise slijedila je procesija sa slikom Gospe Karmelske oko crkve i himan „Tebe Boga hvalimo“. Nakon blagoslova narod se zadržao oko crkve u pjesmi.