Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gospa-karmelska

Proštenje Gospe Karmelske u Brezovici

Proslava proštenja Blažene Djevice Marije od brda Karmela u Stepinčevom Karmelu u zagrebačkoj Brezovici imala je vrhunac u nedjelju 17. srpnja 2022.

U Trogiru svečano proslavljen blagdan Gospe Karmelske

Brojni vjernici Trogira i okolice u subotu 16. srpnja su misnim slavljima, procesijom s Gospinim kipom i pučkom feštom svečano proslavili blagdan Gospe Karmelske za kojeg su se pripremali devetodnevnom duhovnom pripravom.

Karmelska Gospa proslavljena kod bosonogih karmelićana u Somboru

Svečanom procesijom u kojoj su sudjelovali brojni vjernici (među njima i članovi Karmelskog svjetovnog reda u škapularima), svećenici i hodočasnici te euharistijom koju je slavio beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar u subotu 16. srpnja liturgijski je proslavljena Gospa Karmelska u crkvi Sv. Stjepana Kralja u Somboru.

Gospa Karmelska proslavljena na Glavici

U Župi Presvetog Trojstva u Slunju u subotu 16. srpnja tradicionalno je blagdan Gospe Karmelske proslavljen kod kapele na Glavici, šumskom dijelu pored Slunja koji je postao omiljeno hodočasničko mjesto.

Nadbiskup Vukšić s karmelićankama proslavio zaštitnicu

Zajednica karmelićanki u samostanu Bezgrešne Kraljice Karmela na području župe Stup u Sarajevu, na svetkovinu Gospe od Karmela 16. srpnja, proslavile su nebesku Majku i Zaštitnicu misom koju je predvodio vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić.

Gospa Karmelska proslavljena u župi Smiljan

Župa Blažene Djevice Marije Karmelske u Smiljanu proslavila je svetkovinu nebeske zaštitnice u subotu 16. srpnja, a svečanu poldanju misu predvodio je dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić.

Gospa Karmelska proslavljena u Zatonu

Vjernici Zatona i Rasline hodočastili su u subotu 16. srpnja Gospi od Karmela u kapelicu iznad Zatona. Jutarnju misu slavio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Ove godine hodočasničke su nakane bile u zahvalu za smirivanje požara.

1 2 3 7