Budi dio naše mreže
Izbornik

Gospa Snježna proslavljena u Krivom Putu

Krivi Put (IKA)

Svetkovina Gospe Snježne, nebeske zaštitnice župe Krivi Put iznad Senja svečano je proslavljen u četvrtak 5. kolovoza.

Po tradiciji se na Gospu Snježnu u Krivom Putu okupljaju Krivopućani iz Hrvatske i inozemstva koji time pokazuju vezanost za rodni kraj i župu koja je početkom proteklog stoljeća imala više stanovnika od Senja. Ove godine veći broj je izostao zbog hladnog i kišnog vremena. Misno slavlje predvodio je župnik župe Sv. Križa iz Ogulina vlč. Nikola Prša u koncelebraciji župnika Krivog Puta i Senja dr. Richarda Pavlića, senjskog dekana i župnika Sv. Jurja preč. Silvija Milina, župnika Brinja i Letinca Josipa Tomljanovića, župnog vikara Marija Kralja i župnika Kosinja Pere Jurčevića. Glazbom je liturgiju animirao dio katedralnog zbora iz Senja pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Ivana Prpića Špike.

Župnik dr. Pavlić spomenuo se na početku preminulog biskupa Mile Bogovića koji je protekle godine propovijedao posljednji put u župi u kojoj je počeo svoju svećeničku službu i kome je to bio posljednji oproštaj s Krivopućanima.

„Prisjetimo se danas naših branitelja uz Marijin lik koji u nas unosi osjećaj radosti“, potaknuo je propovjednik vlč. Prša te potom govorio o ulozi Blažene Djevice Marije u povijesti spasenja. Poručio je da treba nasljedovati Marijin primjer, a posebice je to važno u današnje vrijeme kada su narušeni obiteljski odnosi.

Župnik Pavlić na koncu je svim braniteljima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te je pročitao imena svih poginulih Senjana tijekom vojno-redarstvene operacije „Oluja“ i Domovinskog rata. Zahvalio je brojnim župljanima koji su pripomogli da se i ove godine dostojanstveno proslavi svetkovina Gospe Snježne, a misi su nazočili gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović, predsjednik Gradskog vijeća Željko Tomljanović i njegov zamjenik Vice Nekić.