Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dr-richard-pavlic

Uočnica Velike Gospe u svetištu Majke Božje od Krasna

U svetištu Majke Božje od Krasna, središnjem marijanskom svetištu Gospićko-senjske biskupije, proslava svetkovine Uznesenja Marijina ili Velike Gospe počela je 14. kolovoza misom uočnicom koju je predvodio senjski župnik preč. dr. Richard Pavlić.

Objavljena knjiga „Grgur Palamas - Otajstvo spasenja kao milost divinizacije“

Potaknuti uvjerenjem da je kršćanski Istok kolijevka kršćanske vjere te je kao takav čuvar izvornih kršćanskih blaga, kao i željom za promicanjem ekumenskoga teološkoga dijaloga, dvojica hrvatskih teologa, dr. Antun Japundžić s đakovačkoga KBF-a i dr. Richard Pavlić s Teologije u Rijeci, dali su se na nesvakidašnji pothvat: prikazati osnove teološke misli o spasenju kod Grgura Palamasa (1296. - 1359.), pravoslavnoga monaha, teologa te naposljetku biskupa i sveca pravoslavnoga svijeta.

Župa u Rakovici proslavila svetkovinu sv. Jelene Križarice

Svetkovinu nebeske zaštitnice sv. Jelene Križarice proslavila je u utorak, 18. kolovoza župa u Rakovici. Na proslavi se okupilo više stotina župljana i hodočasnika. Misu je predvodio profesor na Teologiji u Rijeci, župnik Senja i domaći sin dr. Richard Pavlić u koncelebraciji desetorice svećenika na čelu s domaćim župnikom don Matom Kujundžićem i slunjskim dekanom mons. Milom Pecićem.