Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljen Uvez 20 brojeva godišnjaka župe Zagorje „Kolišće“

Zagorje Ogulinsko (IKA)

Uvez 20 brojeva godišnjaka „Kolišće“ koji prati zbivanja u Župi sv. Jurja u Zagorju Ogulinskom svečano je predstavljen u nedjelju 27. lipnja.

List izdaje KUD „Sv. Juraj“ čiji je predsjednik Zdravko Bertović na početku istaknuo da su mnogi Zagorci utkali dio svog života u nastajanje glasila, čije je izdavanje bilo financijski zahtjevno. Glavna urednica s najdužim stažem Gordana Bertović usporedila je Kolišće s Cesarićevim „Slapom“ pošto je od kapi nastalo vrijedno djelo. Na ukupno 1012 stranica zabilježena je povijest ponosa, življenja i slave.

Glavni predstavljač bio je senjski župnik i profesor na Teologiji u Rijeci – nekadašnji župnik Zagorja – vlč. Richard Pavlić. Dr. Pavlić podsjetio je na početak Kolišća 2000. godine. „List je dobio mudro i domišljato ime Kolišće kao mjesto susreta. Uz standardne rubrike, Kolišće je nezaobilazan izvor za kulturnu i vjersku povijest Zagorja kao i svjedočanstvo vjere i zajedništva zagorskog kraja. Ono je pokazatelj ljubavi za povijest ali i pokazatelj pismenosti, pogotovo u današnje informatičko doba kada se malo toga tiska. Kolišće je i divna spona s dijasporom Zagorja odnosno Hrvatskom bratskom zajednicom u Sjevernoj Americi“, zaključio je dr. Pavlić.