Budi dio naše mreže
Izbornik

Grad Dubrovnik darovao vozilo Caritasu

Dubrovnik (IKA)

Primopredaja vozila koje je Grad Dubrovnik donirao Caritasu Dubrovačke biskupije održana je u utorak 29. rujna.

Tom prigodom gradonačelnik Mato Franković istaknuo je vrlo dobru suradnju Grada Dubrovnika i biskupijskog Caritasa istaknuvši doprinos Caritasa na početku pandemije. „Suradnja Grada Dubrovnika i Caritasa Dubrovačke biskupije je uistinu dobra i kvalitetna. Ona se pokazala vrlo bitnom u doba lockdowna u kojem je Caritas odigrao sjajnu ulogu. Još prije koronakrize dogovorili smo donaciju vozila kojeg će Caritas koristiti za svoje redovito poslovanje, a to je uvijek na opću korist. Nadam se da će im dugo godina služiti u pomaganju osobama u potrebi.“

Ravnateljica Caritasa Sanja Šanje izrazila je zahvalnost Gradu Dubrovniku na doniranom vozilu, ali i na kontinuiranom praćenju programa i projekata koje Caritas Dubrovačke biskupije provodi u svom djelovanju. „Ovo vozilo koristeći nama u svakodnevnom radu, zapravo će biti u službi svim našim korisnicima“, istaknula je.

Prigodnu blagoslovnu molitvu predvodio je don Frano Miljenko Markić.

Uz  gradonačelnika Frankovića primopredaji su nazočili Đivo Brčić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo s kojim Caritas Dubrovačke biskupije usko surađuje te gradski vijećnik i vjeroučitelj Krešimir Marković koji na mnogim poljima djelovanja podržava rad Caritasa.

Primopredaja je izvršena u danima obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja Caritasa Dubrovačke biskupije.