Budi dio naše mreže
Izbornik

Haiti: Otete redovnice puštene na slobodu

Vatikan (IKA)

Šest redovnica iz kongregacije Sestara svete Ane, koje su naoružane osobe uzeli za taoce, oslobođeno je, zajedno s još dvoje otetih laika, kazao je haićanski nadbiskup Max Leroy Mésidor iz Port-au-Princea, prenosi Vatican News.

Oslobođeno je šest sestara iz kongregacije Sestara svete Ane koje su u petak, 19. siječnja otete u Port-au-Princeu na Haitiju. Dvoje laika – navodno njihov vozač autobusa i nećakinja jedne od časnih sestara – također su pušteni na slobodu.

Neidentificirani naoružane osobe zaustavili su autobus u kojem su putovale redovnice tražeći otkupninu od 3,5 milijuna dolara, izvijestili su lokalni izvori. Predsjednik Haićanske biskupske konferencije, nadbiskup Max Leroy Mésidor, potvrdio je vatikanskim medijima njihovo puštanje na slobodu.

Nadbiskup Mésidor izrazio je radost zbog te vijesti i zahvalio svima koji su usmjerili pažnju i pružili podršku u toj delikatnoj situaciji. Zahvaljujemo Bogu! Hvala vam svima na podršci, istaknuo je nadbiskup Mésidor.

Papa Franjo u svom obraćanju nakon molitve Anđelova pozdravljenja u nedjelju, 21. siječnja uputio je poziv da se pusti na slobodu otete redovnice.

S tugom sam primio vijest o otmici skupine ljudi na Haitiju, među kojima je i šest redovnica: usrdno tražeći njihovo oslobađanje, molim za društveni sklad u zemlji i pozivam sve na prekid nasiljâ, koja uzrokuju silnu patnju u tom dragom narodu, rekao je Papa u svom apelu.

U srijedu, 24. siječnja Katolička Crkva na Haitiju organizirala je dan molitve, meditacije i euharistijskog klanjanja za redovnice i sve otete osobe.

Ključne riječi:
haiti otete redovnice papa Franjo