Budi dio naše mreže
Izbornik

HEP: Svakim danom izvodimo priključke na elektroenergetsku mrežu na područjima pogođenima potresom

Zagreb (IKA)

Hrvatska elektroprivreda (HEP) otklanja dezinformacije koje su su pojavile u javnosti o navodnoj obustavi radova na priključcima na elektroenergetsku mrežu tijekom vikenda na područjima pogođenima potresom, piše u priopćenju njihove Službe za odnose s javnošću poslanom u subotu 16. siječnja.

U priopćenju se navodi da priključenja na mrežu privremenih smještajnih objekata, kao i sanacija i popravak mreže, ekipe HEP ODS-a provode kontinuirano svakoga dana u smjenama i vikendom.

“Broj telefona za ovu svrhu objavili smo u više navrata, a nalazi se i na službenoj stranici Stožera civilne zaštite RH koji je zadužen za otklanjanje posljedica potresa. Ponavljamo ga i ovom prilikom, a to je 0800 300 418 i pozivamo građane da nazovu”, piše u priopćenju HEP-a.

Iz HEP-a ističu da su “proteklih dana primjetili neodgovorne izjave pojedinaca koji iste koriste u svrhu političke promocije i na taj način dezinformiraju građane i vrijeđaju sve zaposlenika HEP-a”.

U priopćenju HEP-a posebno se ističe kako od dana potresa do danas rade istim intenzitetom i bez pauze.

“Do danas je na mrežu spojeno više od 600 privremenih smještajnih objekata. Napominjemo da je priključenje kontejnera ili kontejnerskih naselja tehnički postupak koji zahtjeva određeno vrijeme. Ponegdje je potrebno napraviti izvode iz trafostanice, postaviti kabele koji se na nekim mjestima moraju ukopavati, provesti instalaciju privremenog priključka, ali mi sve činimo da se sve to obavi u najkraćem mogućem roku”, navodi se u priopćenju subotu 16. siječnja Službe za odnose s javnošću HEP-a.