Budi dio naše mreže
Izbornik

HKR-ova urednica Snježana Kirinić Grubić dobila nagradu za promicanje vrijednosti obrazovanja

Zagreb (IKA)

Udruga Pragma dodijelila je u srijedu 29. rujna „Godišnje nagrade za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja“, a među dobitnicama je i urednica na Hrvatskom katoličkom radiju Snježana Kirinić Grubić.

U kategoriji radijski prilozi Snježana Kirinić Grubić dobila je nagradu za emisiju „Na valovima dobrote – projekt dobrote u OŠ Slavka Kolara u Kravarskom“.

„Radeći emisiju o dobroti djece koja su tijekom cijele školske godine provodila ovaj projekt, i sama sam se napunila dobrotom. U našoj domovini žive dobri ljudi, djedovi i bake, majke i očevi, učitelji i profesori, koji odgajaju mlade ljude koji izrastaju u socijalno osjetljive osobe spremne pomoći drugima i pružiti socijalnu podršku onima koji su u bilo kakvoj potrebi. Ljubav je iznad svega – sve što činimo – činimo iz ljubavi i uspjeh neće izostati. Ova nagrade ne bi bilo bez učenika i učiteljice koji su mene obogatili svojom dobrotom“, poručila je tom prigodom Snježana Kirinić Grubić.

U kategoriji tiskani/online prilozi nagradu je dobila Barbara Matejčić (Jutarnji list) s radom „Završio je srednju, ali po posebnom programu: ‚Bio sam žalostan, znao sam da mogu više‘“, a u kategoriji  TV/videoprilozi Kristina Čirjak (RTL) s radom „Raspjevani učitelj“.

Dodjela Nagrade provodi se uz potporu Grada Zagreba te uz partnerstvo Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu. Dodjela je održana u studiju Katran.

Foto: Ante Peran // Snježana Kirinić Grubić