Budi dio naše mreže
Izbornik

HKS: Dodijeljene stipendije za ak. g. 2018./2019.

Zagreb (IKA)

U Vijećnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta dodijeljeno je u četvrtak 13. prosinca petnaest stipendija studentima Hrvatskog katoličkog sveučilišta za akademsku godinu 2018./2019.

Stipendije je studentima predao rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić, istaknuvši: Poštovani i dragi stipendisti, sve vas od srca pozdravljam i drago mi je da smo se danas okupili na kratkoj, ali veoma znakovitoj, dodjeli stipendija. Koristim ovu priliku da čestitam svim dobitnicima u različitim kategorijama.

Vjerujem da su ove stipendije mali tračak, jedan mali dio velikog svjetla u vašim životima koje uvijek treba rasplamsavati: Svjetla dobrote, svjetla ljubavi i svjetla zajedništva koje nam je darovano u Isusu Kristu. Za ove stipendije možemo i ove godine zahvaliti Marku Franoviću, Hrvatu iz Australije, koji se raduje našem napretku i potiče da radimo sve za boljitak naše Domovine.

Franović svake godine donira 100.000,00 kuna za stipendije, a HKS iz svojih sredstava još 50.000 kuna. Volio bih da ove stipendije shvatite kao poticaj za bolje studiranje, bolje zalaganje i još veću izvrsnost.

Uime studenata zahvalni govor održao je student preddiplomskog sveučilišnog studija Odjela za sestrinstvo Josip Strčić: Tijekom našeg studija ulažemo puno truda kako bi bili dobri studenti s ciljem da jednoga dana budemo dobri u svojoj struci. Meni osobno, a vjerujem i vama puno znači da Sveučilište razmišlja i brine o nama i o našim potrebama, trudi se nagraditi nas, olakšati nam, potaknuti nas i ohrabriti nas da ustrajemo te budemo još bolji. Također, volio bih kad bi nam dodijeljene stipendije osim one materijalne dimenzije pomogle da budemo trajno zahvalni i odgovorni u svakodnevnim dužnostima ne zaboravljajući da iza tih sredstava stoji nesebičnost, dobrota i odluka za ulaganje u mlade ljude. Našu zahvalu želim uputiti Marku Franoviću, Hrvatu, dobrotvoru iz Sydneya, na nesebično pruženim sredstvima i brizi za mladi hrvatski naraštaj. Također želim zahvaliti našem Hrvatskom katoličkom sveučilištu i njegovim članovima Povjerenstva za dodjelu stipendija na ukazanom povjerenju i novčanim sredstvima.

Ovakav poticaj zasigurno je dao novi zanos našem studiranju i vjerujem da ćemo ga razborito koristiti, zaključio je Josip.

Stipendijski fond „Marko Franović” i Hrvatsko katoličko sveučilište dodijelili su ukupno petnaest stipendija u sljedećim kategorijama: za postignuti uspjeh tijekom studija, za studente slabijeg socioekonomskog statusa, za uspjeh u sportu i za studente s invaliditetom. Ukupan iznos svake stipendije je 10.000 kuna. Svečanoj dodjeli stipendija prisustvovali su prorektori, pročelnici i profesori Hrvatskoga katoličkog sveučilišta kao i članovi Povjerenstva za dodjelu stipendija.

 

Ključne riječi:
HKS stipendije