Budi dio naše mreže
Izbornik

HKS obnovio Sporazum o suradnji s Katoličkim sveučilištem Ivana Pavla II. u Lublinu

Lublin (IKA)

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) prof. dr. sc. Željko Tanjić susreo se, tijekom svog boravka od 23. do 27. listopada u Lublinu, u Poljskoj, s rektorom Katoličkog sveučilišta Ivana Pavla II. u Lublinu prof. dr. sc. Mirosławom Kalinowskim te su tom prigodom obnovili Sporazum o suradnji između spomenutih sveučilišta, izvijestio je HKS.

Rektor Tanjić i prof. dr. sc. Ante Crnčević sudjelovali su na Međunarodnom teološkom kongresu „Zbližavanje vjere i teologije“ na Katoličkom sveučilištu Ivana Pavla II. u Lublinu u Poljskoj.

Međunarodni teološki kongres „Zbližavanje vjere i teologije“ problematizirao je odnose Crkve i totalitarizma, odnos Crkve, politike i rata, pitanje antropologije te druge suvremene teološke teme. Rektor Tanjić sudjelovao je u sesiji koja se bavila redifiniranjem obitelji, održavši predavanje „Obitelj u vremenima promjena epoha“.

Obnovljenim sporazumom potvrđena je plodna suradnja između Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta u Lublinu jer mnogi studenti i sveučilišni nastavnici borave na Katoličkom sveučilištu Ivana Pavla II. u sklopu Erasmus+ programa.

Rektor Tanjić i profesor Crnčević obišli su i biomedinski kampus na Katoličkom sveučilištu Ivana Pavla II. u Lublinu gdje je ove godine započelo izvođenje nastave na Medicinskom fakultetu.