Budi dio naše mreže
Izbornik

HKS posjetili predstavnici Američke biskupske konferencije

Zagreb (IKA)

Hrvatsko katoličko sveučilište posjetili u četvrtak 9. ožujka Jennifer Healy, direktorica odbora Američke biskupske konferencije za pomoć Crkvama u srednjoj i istočnoj Europi i Andrew Kirkpatrick, stručnjak za nepovratna sredstva i stipendije.

Goste iz Amerike primili su rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić s prorektorima. Rektor Tanjić upoznao je goste s razvojem i planovima Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i zahvalio im na podršci koju Američka biskupska konferencija pruža već niz godina Sveučilištu.

Uslijedili su susreti sa stipendistima Američke biskupske konferencije, s Uredom za projekte i prijaviteljima projekata. Nakon sastanaka gosti su razgledali Kampus Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Rektor Tanjić istaknuo je kako je briga Američke biskupske konferencije značajna za razvoj Sveučilišta, osobito kada su u pitanju stipendije za doktorate asistenata. Dosad je Američka konferencija za stipendije i projekte Hrvatskome katoličkom sveučilištu donirala oko 194.000 američkih dolara, navodi se u izvješću Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.