Budi dio naše mreže
Izbornik

'Hod za život' u Osijeku

Osijek (IKA)

"Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!" - geslo je ovogodišnjeg Hoda za život koji je u subotu 18. svibnja održan u Osijeku.

U Osijeku je u Hodu za život sudjelovalo više od 5 tisuća ljudi, procjenjuju organizatori ‘Hoda za život’, koji je prvi put organiziran u tome gradu. Poručili su kako ovom akcijom žele poslati poruku o potrebi zaštite nerođene djece, koju drže najugroženijom manjinom u Hrvatskoj. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo, istaknuli su.

Želimo da svaka naša žena, svaka Slavonka, Baranjka, Srijemka osjeti našu ljubav i potporu. Da svaka trudnica osjeti da mi znamo da je ono što ona nosi u svom tijelu – najvrijednije što naš narod i društvo ima – čovjek! Želimo da se našim novcem, iz proračuna, financira potpora mladim obiteljima koje žele imati djecu! Istaknula je u svom govoru koordinatorica Hoda za život u Osijeku Lidija Blagojević.

Foto: Hod za život – Osijek

Želimo da zakoni u Hrvatskoj – bez ikavog “ali” štite život svakog čovjeka! Očekujemo da ljudi koji nas predstavljaju u Saboru i izlasavaju zakone, poštuju istinu i znanost i bez straha zastupaju temeljno ljudsko pravo – pravo na život! Danas smo hodali i za sve naše liječnike, babice, medicinske sestre koji poštuju život i koji prizivom na svoju savijest štite život majke I djeteta! Hodali smo danas za majke i očeve ! Ne želimo da naše mlade obitelji odlaze iz Slavonije i Hrvatske jer se nemaju snage boriti protiv administracije i korupcije. Želimo da se trudnice ne moraju bojati da će izgubiti posao, a mlade majke da će morati vratiti na slabije radon mjesto nakon porodiljnog. Naša je Slavonija bila uvijek puna kruha i ruha! Neka tako bude I u budućnosti!”, kazala je okupljenim građanima Lidija Blagojević.

Prvi nacionalni Hod za zivot u Osijeku / Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon održanog Hoda za život, osječka koordinatorica Lidija Blagojević u izjavi za Informativnu katoličku agenciju je zaključila: „Hod je protekao u radosnom okruženju, Slavonci su danas u velikom broju hodali za život. Bilo je to radosno subotnje dopodne gdje su Slavonija, Baranja i Srijem hodali za život svakog čovjeka rođenog i nerođenog, malog i velikog, zdravog i bolesnog i svjedočili o potrebi zakonske i društvene zaštite života od začeća do prirodne smrti”.

Foto: Hod za život – Osijek

 

Ključne riječi:
hod za život Osijek