Budi dio naše mreže
Izbornik

Hod za život i u Zadru

Zadar (IKA)

Ove godine prvi put se održao Hod za život i u gradu Zadru. Laudato TV prenosi atmosferu i izjave volonterke i organizatorice današnjeg Hoda.

Hod za život u Zadru započeo je okupljanjem u 10 sati na Obali kneza Branimira 10, a sudionici su hodali rutom: Obala kneza Branimira 10 (kod mosta) – preko Gradskog mosta – prema Narodnom trgu, gdje su skrenuli u Široku ulicu i nastavili prema Forumu.

Volonteri Marijana Čiklić, Ena Klepić i Ante Mašić su osim sudjelovanja na današnjem Hodu, 12. svibnja hodali do Pašmana jer smatraju da otočani ne smiju biti zanemareni u inicijativi. “Smeta me stanje današnjih trudnica. Danas sutra možda zbog nekog posla neću moći zatrudnjeti ili će me biti strah reći da sam trudna ili će mi pak posao diktirati kada bih trebala ostati trudna. Smatram da se to u državi pod hitno treba promijeniti”, napomenula je Marijana Čiklić, studentica i članica organizacijskog odbora u pripremi Hoda za život.

Prije samog hodanja u crkvi Presvetog Srca Isusova slavljena je misa koju je predvodio fra Bojan Rizman. “Evanđelje koje je danas pročitano jako je znakovito za današnji dan, a to je ‘Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas’. Fra Bojan nam je poručio prije nego što smo otišli u kolonu da ako ne bude reakcije nismo ništa napravili”, dodala je Čiklić.

Ovu inicijativu, prvi put održanu u Zadru ove godine, podržao je nastupom i Tomislav Bralić, a sam Hod za život danas je održan i u Zagrebu i Splitu.