Budi dio naše mreže
Izbornik

U tijeku „Hod za život" u Zagrebu

Zagreb (IKA)

„Uključio sam se zato što je svaki život Božji dar, kako moj vlastiti tako i život svakog drugog pojedinog čovjeka. Jako je bitno posvijestiti tu stvarnost i tu činjenicu da ljudski život počinje začećem. Nažalost, mnoge žene koje abortiraju i obitelji koje to naprave jako teško se psihički nose s tim činom."

Četvrti nacionalni hod za život u Zagrebu započeo je okupljanjem na Zrinjevcu u 10 sati. Ruta kojom će sudionici hodati je Zrinjevac – Praška – Trg bana Jelačića – Ilica – Mesnička – Strossmayerovo šetalište – Ćirilometodska – Trg sv. Marka.

Reporteri Hrvatske katoličke mreže, Ante Novak i Ante Peran razgovarali su sa sudionicima inicijative:

„Došli smo s našom Ženskom općom gimnazijom Družbe sestara milosrdnica posvjedočiti i radovati se životu. Na Hodu želimo pomoći koliko možemo kako bismo posvjedočili svi da smo sretni što smo uopće rođeni i da želimo tu priliku svakome kome je Bog udahnuo i dao dar života. Zato se zalažemo i želimo ovaj dan proživjeti u radosti te potaknuti ljude da promisle o vlastitom dostojanstvu, pa tako i o dostojanstvu tek nerođenog djeteta”, izjavila je s. Pavla.

 

„Danas sam ovdje da hodam za život, za svaki nerođeni život od začeća i da slavimo život”, rekla je trudna sudionica Hoda.

„Uključio sam se zato što je svaki život Božji dar, kako moj vlastiti tako i život svakog drugog pojedinog čovjeka. Jako je bitno posvijestiti tu stvarnost i tu činjenicu da ljudski život počinje začećem. Nažalost, mnoge žene koje abortiraju i obitelji koje to naprave jako teško se psihički nose s tim činom”, naveo je volonter Gabrijel Bačak.

Osim današnjih u Zagrebu, Splitu i Zagrebu, Hod za život održan je 18. svibnja u Osijeku i Rijeci.