Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodnja iz petrinjske vojarne na Mariju Bistricu

Petrinja (IKA )

Na tradicionalno 26. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u petak 5. listopada krenulo je 12 pripadnika „Gromova“, osmero pripadnika „Tigrova“ i dvojica pripadnika Zapovjedništva za potporu iz petrinjske vojarne „Pukovnik Predrag Matanović“.

To se hodočašće se odvija već 13 godina, kao tradicija koju je započela nekadašnja 2. gardijska brigada „Gromovi“. Prije puta misu je predvodio don Milenko Majić, vojni kapelan u Slunju.

Hodočasnici nastavljaju svoj hod prema Tišini, nakon toga prema Dubrovčaku gdje će se odmoriti. Sutradan ujutro kreću za Dugo Selo, a poslije okrjepe u župnom dvoru nastavljaju prema Kašini. U tamošnjem Domu će prespavati, kako bi sutradan stigli u Mariju Bistricu i pridružili se ostalim hodočasnicima.

Svim hodočasnicima don Milenko je posebno napomenuo da je hodnja prilika za jačanje tijela i duha, te poručio: „Ovu hodnju posvetite svojim najmilijima. Pripadnici ste bojni koje baštine ime slavnih gardijskih brigada i kao takvi budimo ponosni.“

Ključne riječi:
Hodnja Marija Bistrica Petrinja