Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće Miholjčana u Podravinu

Đurđevac/Molve (IKA/TU)

Župa sv. Mihaela arkanđela iz Donjeg Miholjca organizirala je 22. listopada hodočašće u Đurđevac i svetište Majke Božje u Molvama.

Župljani predvođeni župnikom preč. Josipom Antolovićem krenuli su autobusom ispred župne crkve te uz molitvu krunice stigli u župnu crkvu Sv. Jurja u Đurđevcu. Ondje ih je dočekao župnik vlč. Tomislav Leskovar, koji im je potanko ispričao povijest ove župne crkve.

Posjetili su i Muzej starog grada u Đurđevcu i upoznali se s poznatom legendom o turskoj opsadi grada. Potom su posjetili obližnje mjesto Molve i crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, najveću crkvu Podravine, gdje ih je dočekao o. Franjo Čolakovac. Ondje je miholjački župnik slavio misu gdje je u uvodnom dijelu izrazio radost što na blagdan sv. Ivana Pavla II. ima mogućnost zajedno sa svojim župljanima slaviti misu u toj lijepoj crkvi. O. Čolakovac upoznao je hodočasnike s poviješću svetišta i skrenuo im pažnju na kip i komadić relikvije svete Filomene koju vjernici najčešće zazivaju u teškim tjelesnim bolestima i često puta bivaju uslišani njezinim zagovorom.

Nakon misnog slavlja hodočasnici su posjetili zavjetnu kapelicu u kojoj se nalazi kip Majke Božje Molvanske te su pjesmom pozdravili Gospu i ophodili svetište. Miholjčani su u Molvama razgledali i Galeriju molvarskog likovnog kruga.