Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće Putovima sv. Franje, sv. Rite i sv. Pija iz Pietrelcine

Slavonski Brod (IKA)

Franjevački samostan u Slavonskom Brodu organizirao je od četvrtka 18. do ponedjeljka 22. studenoga 2021. hodočašće Putovima sv. Franje, sv. Rite i Oca Pija.

Hodočastilo je pedesetak Brođana, kojima se pridružilo nekoliko Zagrepčana, uz duhovno vodstvo gvardijana fra Klaudija Milohanovića. Prva im je postaja bilo svetište La Verna u Apeninskom gorju gdje je sv. Franji imao viđenje i dobio stigme. Ondje su slavili misu, a potom se uputili prema Asizu.

Ondje su pohodili crkvu sv. Klare, baziliku sv. Franje i bivšu katedralu u kojoj počiva tijelo bl. Karla Acutisa, u kojima su se pomolili. Potom su u bazilici Gospe od Anđela (Porcijunkuli) primili milost potpunog oprosta.

Drugoga dana pohodili su svetište sv. Rite u Casci, te poznato franjevačko svetište Greccio gdje su slavili misu i razgledali samostan u kojem je sv. Franjo upriličio prve žive jaslice. Sljedeća postaja bio je San Giovani Rotondo u kojem su pohodili samostan i baziliku gdje se nalazi grob sv. Oca Pija, i izmolili krunicu. Na brdu Garganu gdje se uklesano u pećini, nalazi svetište sv. Mihaela Arkanđela, slavili su misu. Po povratku su pohodili svetište Loreto gdje se nalazi Nazaretska kućica u kojoj je živjela Sveta obitelj, koja je od 1291. do 1293. boravila na mjestu Svetišta Gospe Trsatske. Duhovno obogaćeni, hodočasnici su se svojim domovima vratili u ponedjeljak 22. studenog u ranim jutarnjim satima.