Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočasnici "Marijanskog zavjeta za Domovinu" stižu u Rijeku

Rijeka (IKA)

Hodočašće u organizaciji Bratovštine “Marijanski zavjet za Domovinu” započelo je 8. lipnja u 9 sati misnim slavljem u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla, a završit će 21. kolovoza u Dubrovniku.

Ruta petog zavjetnog hodočašća “Marijanski zavjet za Domovinu”, dugog 1700 km s priključnim rutama dugim 600 km i ove godine prolazi kroz Riječku nadbiskupiju – 10. srpnja hodočasnici stižu u Rijeku.

Hodočasnici iz dva smjera, Veprinac-Trsat i Hreljin-Trsat, spajaju se u centru grada odakle će Trsatskim stubama doći do svetišta Majke Božje Trsatske.

Navečer će sudjelovati na misi u 18.30 sati, a idućeg jutra 11. srpnja nakon mise u 7 sati krenut će prema Driveniku.

Bratovština “Marijanski zavjet za Domovinu” pokrenula je zavjetno hodočašće 2015. godine te ovogodišnje zavjetno hodočašće slavi 5. obljetnicu. Hodočasnici prolaze svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske, a hodočasnički glavni put dug je oko 1700 km, uz još 600 km priključnih ruta.

“Lokalno stanovništvo u mjestima kojima prolazi ruta i sudionici hodočašća će se osvijestiti o važnosti sakralne, kulturne i prirodne baštine te istine o Domovinskom ratu na njihovom području i biti potaknuti na očuvanje i promociju istih. Očekivani utjecaj kroz duži niz godina jest da ciljane skupine potvrde svoju esencijalnu ulogu u zajednici radom na očuvanju baštine njihovog kraja za nove generacije”, piše na mrežnoj stranici “Marijanskog zavjeta za Domovinu” na kojoj je moguće i svakodnevno pratiti njihovu rutu.