Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočasnici pješaci na putu prema voćinskom svetištu

Voćin (IKA)

Pješaci iz Davora, Nove Kapele i drugih dijelova Posavine krenuli su u jutarnjim satima 20. kolovoza na hodočasnički put u Voćin.

Oko podneva su stigli u Požegu, gdje su se odmorili i okrijepili. Potom su se okupili u crkvi Sv. Lovre – zaštitnika Požeške biskupije, gdje su im se pridružili pješaci iz požeškog kraja, među njima i skupina mladih te učenika Katoličke gimnazije. Hodočasnike je pozdravio i blagoslovio rektor crkve Marijan Pavelić. U kratkom nagovoru potaknuo ih je da tijekom hodočasničkog hoda pronađu vremena za produbljenje vlastitog odnosa s Bogom bez kojega bi dugo pješačenje moglo ostati prazno. Ispraćena zvonjavom zvona crkve Sv. Lovre, procesija hodočasnika predvođena rektorom Pavelićem krenula je prema Stražemanu gdje je stigla u kasnim popodnevnim satima. Svoj hod pješaci su završili poklonom Presvetom Oltarskom Sakramentu i euharistijskim blagoslovom u stražemanskoj župnoj crkvi Sv. Mihaela Arkanđela, kojim je svečano zaključen dan godišnjeg klanjanja u toj župi.

U subotu 21. kolovoza rano ujutro pridružili su im se brojni drugi hodočasnici požeškog kraja te su nastavili put prema Voćinu. Po dolasku u Voćin u popodnevnim satima, u svečanoj procesiji ući će u svetište te pjesmom i molitvom pozdraviti Gospu Voćinsku. Brojni hodočasnici stići će pješice u Voćin i iz daruvarskog, novljanskog i drugih dijelova Požeške biskupije. Svečano hodočasničko euharistijsko slavlje u 18.30 sati na otvorenom svetišnom prostoru predvodit će požeški biskup Antun Škvorčević.

Ključne riječi:
Hodočasnici pješaci Voćin