Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočasnički dan bl. majci M. Tereziji Scherer u đakovačkoj katedrali

Đakovo (IKA)

U katedrali Sv. Petra u Đakovu hodočasnički dan bl. majci M. Tereziji Scherer, 16. studenoga, obilježen je misom koju je slavio župni vikar vlč. Robert Erk.

Dosad su se, već 26 godina otkako je majka M. Terezija proglašena blaženom, hodočasnici okupljali u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova. Zbog epidemioloških mjera u vremenu pandemije uzrokovane širenjem koronavirusa, u dogovoru sa župnikom preč. Ivanom Lenićem, dogovoreno je da se ovo slavlje svakoga 16. mjesecu održava u katedrali, koja je i župna crkva.

Prije mise s. Deodata Kočonda pozdravila je vjernike i pročitala dio nakana koje su upisali u Knjigu prošnji i zahvala. S. Deodata pozvala je vjernike da uključe svoje nakane u misu, kao i svoju zahvalnost majci M. Tereziji za njezinu prisutnost i djelovanje među nama, te za blagoslov naših obitelji, Domovine, Crkve i svijeta. Na stoliću, kod izlaza iz katedrale, smještena je Knjiga prošnji i zahvala u koju štovatelji mogu upisati svoje nakane, prošnje i zahvale bl. majci Tereziji, na koje će se idućeg mjeseca slaviti misa.

Nakon kratke molitve u tišini, počela je uobičajena pobožnost vapajem: „Isuse, sine Davidov, smiluj nam se, po zagovoru majke Marije Terezije, usliši nas!“ Vlč. Ivan Erk predvodio je pobožnost, te na početku mise kratko progovorio o bl. majci M. Tereziji Scherer i posvijestio hodočasnicima koliko vjera u Božju pratnju i vjernost može dati snagu za daljnje korake.

Nakon mise vjernici su se pomolili kod slike blažene majke M. Terezije izložene u prostoru ispred svetišta.