Budi dio naše mreže
Izbornik

Holywin u HKM Beč

Beč (IKA)

Molitveno bdjenje uoči svetkovine Svih svetih – Holywin održano je u utorak 31. listopada u misijskoj crkvi na am Hofu u Beču.

Program je počeo pobožnošću molitve krunice uz mogućnost ispovijedi, slijedila je večernja misa koju je predvodio fra Darko Grmača, predstava mladih i euharijstijsko klanjanje. Kroz cijeli program pjevao je misijski zbor mladih „Laudamus“. U evanđelju je Isus svojim učenicima objasnio kraljevstvo Božje s dvije prispodobe. Fra Darko je naglasio kako ne samo onda, nego i danas Isus želi približiti Kraljevstvo Božje. Kao što jedno stablo počinje kao malo sjeme koje na kraju uzraste, tako se ni obraćenje naših srdaca ne događa jednom u životu. Svaki dan je bitan i u svakom danu ima pomaka ako čovjek to želi. Duh Sveti djeluje malo po malo u nama i mijenja nas iz dana u dan. Kao što su kvasac i gorušica mali, no ipak su puni potencijala, tako smo i mi pozvani biti kao djeca. Svatko od nas je Isusu značajan, zato mu trebamo dopustiti da naraste u nama jer velike stvari počinju malim počecima, rekao je fra Darko.
Na završetku mise fra Darko je zahvalio svima koji su doprinijeli ljepoti slavlja: zboru mladih, sestrama i fratrima u Hrvatskoj katoličkoj misiji, a osobito mladima koji su glumili.

Nakon mise slijedila je predstava framaša pod nazivom „Najslabija (najneobraćenija) karika“ koju je pripremio fra Darko. Riječ je o jednoj kviz-igri koju je „moderirao“ sv. Augustin, a sudjelovali su sv. Mala Terezija, sv. Faustina Kowalska, sv. Antun Padovanski i sv. Lucija. U tijeku te emisije moglo se na šaljiv i poučan način upoznati razne svece i svetice. U sklopu predstave bilo je i pjesme u zajedništvu sa sv. Cecilijom i njezinim zborom, kao i meditativnog dijela koji je imala sv. Mala Terezija.
Vrhunac cijele večeri bilo je euharistijsko klanjanje. Mladi su molili Gospodina, Kralja svetaca, „da nam pomaže na putu prema svetosti jer biti svet znači gledati Gospodina i nastojati biti malen kao gorušičino zrno.“

Ključne riječi:
HKM Beč Holywin